Domowy przysmak

Oczywiście znacznie wygodniej jest po prostu udać się do sklepu i zakupić odpowiednią ilość cukierków, ale łatwiej i wygodniej nie zawsze oznacza, że lepiej.

Jeśli chodzi bowiem o takie cukierki jak krówki, to możemy mówić o tym, że z dużym powodzeniem możemy je wykonać domowym sposobem. Jak? Bardzo prosto. Zasadniczo produkcja krówek polega na tym, że mieszamy ze sobą masło, cukier i mleko, a następnie dobrze wymieszane składniki gotujemy. Po ugotowaniu i wystygnięciu można przystąpić do ich krojenia, a następnie oczywiście do ich zjedzenia, a to chyba najlepszy z etapów tworzenia tych chyba najlepszych i najbardziej obecnie popularnych cukierków w naszym kraju. Czasem, co szczególnie widoczne jest w produktach sklepowych, mamy do czynienia z dodawaniem różnych innych produktów do krówek, jak wanilia i inne smakowe, a wówczas możemy uzyskać nieco inny smak.

Zasadniczo jednak trzeba powiedzieć, że produkcja samych tych cukierków jest bardzo łatwa i w smaku czasem trudno odróżnić te sklepowe od domowych.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *